Dykning i Thailand

Dykning i Thailand

Thailand har över 2.000 kilometer lång kust och flera hundratals öar.
Thailand har ett tropiskt klimat och vattnet är klart och varmt. Det finns också en enorm variation av marint liv och korallrev som gör Thailand till himmelriket för dykare.
Åker du som dykare till Thailand så möts du av ett enormt utbud av fisk och marint liv, inklusive stora pelagiska arter såsom valar, hajar och rockor samt ett överflöd av korallrev och vrak.
Dykning i Thailand är i huvudsak koncentrerad kring
turistorterna Phuket och Koh Samui, men det finns även flera anmärkningsvärda platser att hitta på andra ställen.
Thailands västkust erbjuder blad de bästa dykupplevelserna i Asien, med världsklassiga dykplatser i Andamansjön som Similan, Surin och Hin Daeng.
Professionella aktörer ger förstklassig service med båtar. Det finns fullt utrustade ”liveaboard” båtar som tar dykare med bästa bekvämlighet till de bästa platser som endast kan nås med övernattnings resor.
De bästa platserna i öster ligger alla nära öarna Koh Samui och Koh Tao, där man kan få uppleva bra dykning väldigt nära stranden.
Den nya dykningsgränsen finns i burmesiska vatten men kan endast nås från Thailand.
Mergui Archipelago ”Mergui skärgården” undersöks fortfarande även fast det där redan finns över åttio erkända dykplatser i världsklass.

Dykning i Thailand
Thailand har över 2.000 kilometer lång kust och flera hundratals öar.
Thailand har ett tropiskt klimat och vattnet är klart och varmt. Det finns också en enorm variation av marint liv och korallrev som gör Thailand till himmelriket för dykare.Åker du som dykare till Thailand så möts du av ett enormt utbud av fisk och marint liv, inklusive stora pelagiska arter såsom valar, hajar och rockor samt ett överflöd av korallrev och vrak. Dykning i Thailand är i huvudsak koncentrerad kringturistorterna Phuket och Koh Samui, men det finns även flera anmärkningsvärda platser att hitta på andra ställen.
Thailands västkust erbjuder blad de bästa dykupplevelserna i Asien, med världsklassiga dykplatser i Andamansjön som Similan, Surin och Hin Daeng. Professionella aktörer ger förstklassig service med båtar. Det finns fullt utrustade ”liveaboard” båtar som tar dykare med bästa bekvämlighet till de bästa platser som endast kan nås med övernattnings resor.
De bästa platserna i öster ligger alla nära öarna Koh Samui och Koh Tao, där man kan få uppleva bra dykning väldigt nära stranden.
Den nya dykningsgränsen finns i burmesiska vatten men kan endast nås från Thailand.Mergui Archipelago ”Mergui skärgården” undersöks fortfarande även fast det där redan finns över åttio erkända dykplatser i världsklass.

Bookmark and Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>