Phi Phi Islands

Phi Phi Islands

Koh Phi Phi Islands, räknas som att vara en av de vackraste ögrupperna i världen. Ligger halvvägs mellan Koh Phuket och Krabi i Andamansjön i Thailand och är en del av Koh Phi Phi – Had Nopparat National Park, som täcker 390 kvadratkilometer av Krabi provinsen.
Förut kallade lokalbefolkningen Kho Pee Pee Island ”Pulau Piapi”. Detta kommer från de vattenburna zigenarnas språk som finns i det Andamanska havet, det första ordet betyder en ö och ”Piapi” är namnet på en växt som växer i mangroveskogar.
Efter århundraden ändrades namnet till Koh Phi Phi Islands.
Koh Pee Pee Don Island i Thailand täcker 28 kvadratkilometer och består av två parallella skogsklädda kullar, som är förbundna med en smal sandig landtunga som omfattas av kokosnöt dungar, hotell byggnader och är kantad med stränder på båda sidor.
Den södra Tonsai stranden ligger djupt i en vik med klippor på ena sidan och skogsklädda kullar på andra sidan, medan Lohdalum Bay har grunt vatten som gör simning möjligt endast under högvatten.
Kho Phi Phi Don Island centrum är den långtids existerande muslimska och Seagypsy byn Tonsai Village, som idag har förändrats till Koh PP Island stad, som består mestadels av restauranger, dykcenter och kontor.
Efter en halvtimmes uppförsbacke finns det en utsiktspunkt som erbjuder vackra sevärdheter över de två Kho Pee Pee öarna och är därför värt ett besök.
Stigen börjar antingen från Phi Phi Viewpoint Restaurant på östra sidan av Koh Phi Phi Don’s Lohdalum Bay eller med en trappa vid foten av berget bakom mitten av staden Koh Pee Pee.
Den huvudsakliga attraktionen för besökare av Kho Phi Phi Leh Island är den populära Viking Cave med dess gamla grottmålningar av båtar som finns inuti, varav en del vagt liknar Vikingarnas långskepp.
Koh pee pee Leh öns Maya Bay rekommenderas för snorklare med färgglada fiskar som matas för hand. Maya Bay på Koh Phi Phi Lee Island var platsen för inspelningen av filmen ”The Beach” med Leonardo di Caprio och är nu mer besökt än någonsin.
Koh Phi Phi Leh öarna och södra delen av Koh Phi Phi Don Island lockar dykare med dess vertikala bergväggar som sträcker sig 20 till 30 meter över ytan.

Bookmark and Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>